К основному контенту

морський акваріум

Акваріум - це точна система, мов швейцарський годинник. В ідеалі. А на практиці  зустрічається і китайський виробник. Створити комплекс акваріумів, пов'язаних один з одним - важке завдання. Але такі системи відкривають перед акваріумістом великі можливості. Наприклад, можна подивитися, як відбувається життя риб в умовах, максимально наближених  до природних. Для створення акваріумної системи акваріум розподіляється на кілька відсіків, також до нього може додаватися ще кілька акваріумів, до яких риби відселяються з основного у міру необхідності.

Догляд за акваріумною системою потребує великої уваги та часу. Але на створення її потрібно ще більше ресурсів. Результат вартий того: це акваріум, обладнаний за останнім словом техніки, декорований так, що один погляд на нього зачаровує навіки. Систему потрібно запустити - це означає, в неї потрібно вдихнути життя, точніше - звільнити йому шлях.

Останнім часом набирає популярності морський акваріум. Отже, саме на цьому прикладі ми обговоримо облаштування акваріумних систем.

Чи готові ви до труднощів?

Той, хто готує запуск акваріумної системи, повинен розуміти, як відповідальність очікує на нього. Навіть один акваріум являє собою складну систему природних з'вязків, причинно-наслідкових явищ, відхилення яких від бажаної траєкторії викликає низку проблем. В акваріумній системі шлях до життя ще вужчий. Налаштуйтеся на важку працю, якщо ви бажаєте мати акваріумний комплекс.

Варіант - викликати на допомогу професіоналів. Фахівці нашого Интернет-магазину здатні реалізувати вашу мрію про океанаріум вдома. Відверто кажучи, такі замовлення трапляються нам не дуже часто: новачки задовольняються одним великим та гарним акваріумом, і система для них не потрібна; акваріумісти зі стажем надто добре розуміють усі складнощі роботи пов'язаних акваріумів, щоб легко приймати рішення про облаштування акваріумної системи. До того ж, потрібно багато місця. Але якщо хтось дійсно готовий на такий значний крок - ми зустрічаємо його з великою радістю, оскільки він - наш шанс ще раз випробувати себе у створенні дивовижної краси.

Яка все ж таки дивна пригода - спостереження акваріумного світу! Наче жива казка удома, перед самим очима. Тут є принцеси та принци - великі гарні риби; свита - маленькі рухливі рибки; охоронці - раки; служники - соми; навіть хатні улюбленці - равлики. Чарівні сади з феями - прозорими креветками. Чого тільки немає у сучасному акваріумі! А роботу по догляду можливо доручити професіоналам.

ram_Vydubichi 3

Проект акваріумної системи

Спершу потрібно чітко визначитися, що ви бажаєте мати на виході. Це повинен бути великий акваріум чи не дуже? Яку територію ми можемо надати під нього? У залежності від розміру формуємо дизайн.

Морські акваріуми ще називають рифовими. Риф в акваріумі виглядає напрочуд ефектно. На задньому плані можливо створити риф з сухого рифового каменю. Декоративні плани створюються за допомогою спеціальних інструментів, що надають їм вигідної форми, що максимально відтворює природні лінії. Хоча, окрім рифового каменю є багато різних варіантів матеріалів для декорування морського акваріума. Декорації створюються першими.

Рельєф в акваріумі дуже важливий. Можливо обійтися дрібними декораціями, а можливо залучити великі камені та корали. Все це зкріплюється штифтами. Таким чином створюється єдине панно - риф.

Риф не має займати в акваріумі більше половини його об'эму: повинно лишатися місце для акваріумних мешканців.

images

Для морського акваріума потрібно дуже світле, прозоре скло. У продажу є різні акваріуми, звичайно, риф можливо облаштувати в них. Але наші спеціалісти, створюючи морський акваріум на замовлення, купують для нього у роздріб спеціальне дуже чисте скло.

Риби та інші мешканці рифу потребують хованок - така їхня природа. Тож, в акваріумі повинна бути передбачена можливість для кожної рибки певний час побути наодинці із собою. Але при цьому риб потрібно хоч іноді бачити.

Додаткові акваріуми та секції

Над головним акваріумом зазвичай розташовується акваріум-відсадник. Так роблять для того, аби забезпечити комфорт "солодким парочкам", що прагнуть залишити нащадків. Взагалі факт розмноження риб у акваріумі є ознакою його благополуччя, та навпаки:  якщо риби ніколи не проходять нересту, це означає, що в акваріумі їм некомфортно.

До послуги облаштування акваріумної системи включено добір обладнання. Вам не потрібно витрачати час на обрахування необхідної потужності фільтра, освітлювальної техніки та обігрівача. Все це робимо ми. Акваріум має бути стабільним, і це великою мірою залежить від правильного підбору приладів на початковому етапі. Ми вже вели мову про принципи підбору акваріумної техніки, отже, не будемо повторюватися.

Налаштування обладнання проводиться в головному акваріумі. Якщо акваріум один, то його можливо поділити на кілька секцій, в яких буде створено різні умови життя. Фільтрація забезпечується спільно для усіх.

Запуск морського акваріума як системи має певні особливості. Категорично не можна розташовувати акваріум поряд з приладами централізованого опалення; температура в акваріумі повинна стабільно утримуватися на позначці 25-26 градусів, без коливань по площі.

Вимоги до тумби

Виготовлення тумби, яка бути утримувати вагу акваріумної системи - важливий крок. Не поспішайте купувати її у меблевій крамниці. Навряд чи звичайний стіл або підставка під ТВ зможе витримати півтонну вагу. Якщо тумба почне коливатися на хилитися - станеться катастрофа. Постраждають усі: рибки, обладнання, акваріуми, меблі, підлога.

Тумбу для акваріума краще замовити у спеціалістів, або купити вже готову, з тим розрахунком, аби вона вміщувала на собі усі ланки майбутнього проекту та ще лишала трохи місця для вільного споживання. Ми, наприклад, виготовляємо для трьох акваріумів сумарним об'ємом 150 літрів тумбу у формі куба. Великий асортимент матеріалів, що є у наявності, дає нам можливість пропонувати різноманітні варіанти дизайну, вписувати тумбу у будь-яке приміщення. Наші меблі витримують великі навантаження.

Збір системи

Наступний етап - виготовлення акваріума або акваріумів. Або купівля готового. Тут проблем не виникає, адже ми все передбачили заздалегідь: і форму, і розмір, і матеріали. Якщо акваріумів кілька - добираємо їх по розміру або виготовляємо додатково.

Спостереження процесу розмноження риб робить акваріумістику ще більш видовищною. Риби в період батьківства іноді змінюють свою поведінку неочікуванно. Те, як вони будують гніздо, фліртують, відкладають ікру, доглядають її, турбуються про мальків, якщо все це передбачено їхньою природою, дає акваріумісту багато цікавих вражень та відкриттів. Не варто переживати, що вам нема куди діти нових рибок: в акваріумі через певний час їхня чисельність сама прийде до балансу з оточуючим середовищем. Слабкі загинуть, сильні замінять дорослих, що прожили свій вік. Це -  природно. В річках і озерах відбувається так само. 100% виживання нікому не гарантоване.

Далі встановлюємо акваріуми та беремося до обладнання. Все має бути прораховано до дрібниць. Звичайно, якщо ви не бажаєте потім вдруге купувати ті самі речі. Краще вже один раз придбати якісні прилади, ніж час від часу оновлювати технопарк. До того ж, в такому разі рибки часто лишатимуться без належного догляду. Не забуваймо про те, що акваріумна техніка має контакт з водою. Тож, надлишкова ощадливість може недешево коштувати.

Зазвичай, основний тягар обладнання припадає на головний акваріум. Інші отримують від нього допомогу. Потрібно з'єднати їх трубками та фітінгами. Паралельно наповнюємо акваріум водою.

Звичайна вода з водогону цілком придатна для використання у прісноводному акваріумі. Але рифовий акваріум та його мешканці більш чутливі до різних хімічних забруднень, отже, ми рекомендуємо користуватися водою, отриманою за допомогою ОСМОСа: це така система, що дозволяє додатково обробляти воду з водогону.

834082853

Налаштування акваріумної системи

Коли все зібрано докупи, починаємо пробний запуск. Потрібно перш за все точно проспостерігати роботу фільтра: скільки води проходить через нього, як швидко. Можливо, через якісь невраховані обставини потужність фільтрації доведеться відрегулювати ще раз.

Обладнання для акваріумної системи підлягає детальному дослідженню. Адже його поломка або неправильна робота поставить під загрозу весь проект. Звичайно, фахівці впораються з цим швидше та з меншою вірогідністю помилок ніж людина, далека від акваріумістики.

Далі знезаражуємо герметик, який використовувався для монтажу рифа. Морські мешканці можуть загинути, якщо в воді буде розчинено якусь зайву хімію. Особливо це стосується гідробіонтів: вони помітять навіть найменші коливання у складі води.

Кілька слів варто сказати про запуск. Поспішати тут не корисно. Потрібно довести систему до ідеального балансу, коли все працює злагоджено. І вже тоді починати додавати пересувні декорації.

 

image008

Населення як завжди прибуває останнім. Коли вже система запрацювала на повну.

Іноді акваріумні системи називають ще домашнім океанаріумом. Це тому, що вони дуже масштабно виглядають. Якщо ви вирішили обзавестися домашнім океанаріумом, звертайтеся до нас за консультацією з будь-якого питання. Телефони вказані на сайті. Ми обов'язково задовольнимо вас по всіх питаннях.

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Как ухаживать за черепашками

  Собираясь заводить любого домашнего питомца, мы должны понимать всю ответственность, которая нас ждет в будущем. Ведь благосостояние, здоровье и качество жизни животного буду целиком и полностью зависеть от нас. Конечно, можно выбрать питомцев, непривередливых к условиям содержания, но вот тем, кто хочет завести экзотических животных необходимо быть готовым к разным трудностям. Есть много мелочей и деталей, от которых может зависеть состояние питомца и его жизнь. Своевременный уход за аквариумом поможет избежать множества проблем, и сделает пребывание питомца в вашем доме комфортным и долговечным. Среди животных, которых выбирают в качестве домашних питомцев, есть и разные виды черепах. Рептилии требуют особенного ухода и правильного обустройства условий для проживания рядом с человеком. Правильное содержание черепахи будет зависеть от множества мелочей, но главными среди них будут: вид рептилии, ее размеры, обустройство аквариума и прочие. На первый взгляд может показаться, что че

🌊 Конкурсы аквариумов Украина начало 2000-х годов

  Конкурс аквариумов в Одессе 2013 1 место С тринадцатого по пятнадцатое июня 2013 года в Одессе проходил конкурс " Микроаквариум-2013 ". Мероприятие проходило в Национальном университете имени Мечникова (Одесса). Соревнующиеся представляли свои экспозиции в аквариумах объемом десять литров. Это уже восьмой по счету конкурс микроаквариумов. Его организовали aquaforum (Украинский форум аквариумистов и террариумистов) и "Всеукраинская ассоциация аквариумистов". Монтаж проводился в пятницу с десяти и до шести вечера. Экспозиция проводилась в субботу с десяти утра и до шести вечера, в воскресенье с десяти и до трех часов дня. Шестнадцатого июня в полдень были объявлены результаты. Интересное о конкурсе 2 место Организаторы учредили новую номинацию под названием "Выбор организаторов". Её присудили очень юному конкурсанту - Галуше Саше из Ильичевска. (Напомним, что Александр также участвовал в Первом всеукраинском конкурсе нано-биотопов-2013). Невзирая на юный

Корм для рыбок Blue Barbus Basik Stics 3-4 мм. 200мл

  Самой популярной формой потребления корма для рыбок являются хлопья. Это объясняется удобством их использования: они легко крошатся и могут быть съедены рыбками любого размера. Но для более крупных рыб лучше всё-таки покупать корм в стикерах. Стикер - небольшая, слегка загнутая толстая палочка, по форме напоминающая опарыша, который, как известно любителям рыбалки, является уловистой наживкой. Стикеры охотно поедаются рыбками размером от 8-10 см. Они глотают его целиком, с удовольствием "охотятся" за плавающими стикерами, воображая, что имеют дело с упавшим в воду насекомым. При кормлении рыбок стикеры можно употреблять в комбинации с  хлопьями: для мелких и крупных обитателей аквариума. Следует помнить, что готовый сухой корм разбухает в воде постепенно. Если перекормить рыбку стикерами, они могут стать причиной вздутия и нарушения дыхания. Потому лучше подбрасывать корм по мере возможности несколько раз в день, чем кормить "на убой" раз в неделю. Корм "Basi